PHOKUS

Hvordan jeg ble fotograf?

08/08/2023
hvordan jeg ble fotograf

Noen spør meg av og til hvordan jeg ble fotograf. Spørsmålet kunne like gjerne hvorfor, men bakenfor er det en historie som var ganske artig på den tiden…

Bakgrunn

Frem til 2007 hadde jeg i mange år likt å “ta bilder”, og jeg kjøpte mitt frøste speilreflekskamera i 1996 på reise. Dette var jo interessant nok, men tok ikke av fordi jeg ikke tok meg tid til å sette meg ordentlig inn i hvordan man fotograferer. En del år senere, igjen på reise, kjøpte jeg meg mitt første digitale speilrefleks, og da begynte det å bli mer spennende. Også med tanke på mulighetene for å forbedre bildene i etterkant. Jeg oppdaget at jeg hadde øye for noe, og kunne se potensialet i det jeg holdt på med. På den tiden ble det mest reisebilder, barn og etterhvert begynte jeg å teste litt portrett og fashion, med modeller her og der. Samt bryllupsfotograf for en venn.

På den tiden var jeg aktiv på foto.no, photosight og photo.net, hvor fotografer i ulike sjangre ga tilbakemeldinger og ratet hverandre. Artig, frustrerende og samtidig lærerikt. Det ble et fellesskap. På et tidspunkt sendte jeg inn et portrett, av det som senere ble min kone, til Fotografi sin konkurranse “Månedens bilde”, og det bildet vant!

Mermaid
Starten ved Studio G

Ved en tilfeldighet kom jeg over en ledig stilling som fotograf på Heimdal. De ønsket en erfaren studiofotograf… jeg hadde aldri vært i et fotostudio tidligere, men søkte likevel. Da jeg ringte min kommende sjef angående stillingen måtte han kjøre til siden. Han skjønte etter korte spørsmål at jeg hadde 0 erfaring. Han ble likevel såpass nysgjerrig at jeg kom på intervju, og fikk jobben. Det ble en meget bratt læringskurve. Rett ut i bryllupsfotografering, babyfoto, konfirmanter og fullt kjør hver dag. Og selvsagt salgsprosesser. Enkelte lørdager var det opptil tre bryllup, og det handlet om å komme seg fra A-B så raskt som mulig. Og nullstille seg til neste. Dette året deltok jeg i NFF sin landskonkurranse, som ble braksuksess! Jonathan Stone, min kollega, vant, og jeg kom på 3. plass, noe som var spektakulært for meg.

PHOKUS – Fotograf i Trondheim

Etter 2 flotte år med jevnt bratt læringskurve valgte jeg å gå mine egne veier med PHOKUS, i tillegg til en annen ordinær jobb. En turnusbasert jobb som ga meg mulighet til å fortsette utvikling innen foto, og ta oppdrag da jeg kunne. Jeg fortsatt med konkurransedeltakelse med gode plasseringer, og fikk noe medieomtale på den tiden.

Siden da har det blitt noen workshops, en del jobber for Nordland Teater og Headspin (reklame), samt mange bryllupsfotograferinger i Trøndelag og Møre og Romsdal. En ypperlig jobb å ha utenom ordinær jobb. Det gir mulighet forbeholde lidenskapen, videreutvikle og ikke minst være en del av mange vakre bryllup hvert år. De siste par årene har jeg mer eller mindre vært kun bryllupsfotograf. Enten i Trondheim, eller Trøndelag og Møre og Romsdal forøvrig. Jeg setter stor pris på å reise rundt for å være en del av brudepar sin store dag.

Jeg håper å kunne fortsette videre med dette lenge, både på bryllupsdager og gjerne mer teater og reklamefoto. I 2024 har jeg mål om comeback i Landskonkurransen, så vi får se!

bryllupsfotograf trondheim
Bryllupsfotograf 2024 Trondheim

PHOTOS: PHOKUS // INSTAGRAM: PHOKUS.NO

Sommerbryllup Next post Sommerbryllup