PHOKUS
bryllupsfotografering

Portfolio

FAQ – Ofte stilte spørsmål…

Hvordan booker vi deg til bryllupet vårt?
Bryllup i 2024 eller 2025? Dere kan kontakte din bryllupsfotograf i Trøndelag her via et kontaktskjema.
Forøvrig, via min Facebookside, Instagram eller sende meg mail, hvor dere forteller litt om hva dere ønsker! Det er også mulig å kontakte meg pr telefon. Velkommen til PHOKUS!

Når må vi betale?
Et reservasjonsgebyr på 50% av totalsummen innbetales når avtalen inngås. Ofte er det mange forespørsler om booking på samme dato, og det er derfor kjedelig å avslå disse, dersom det kommer en avlysning i etterkant. Dette beløpet er i utgangspunktet ikke refunderbart dersom dere må kansellere. Datoen kan imidlertid flyttes dersom noe skulle skje (se spr lenger ned). Videre sender jeg faktura på restbeløp med forfall 1 uke før bryllupet deres.

Hva får vi etter bryllupet?
Dette avhenger av hvilken løsning dere har valgt. Felles er at jeg så raskt som mulig, noen ganger samme dag, produserer smakebiter som oversendes pr mail. Etter bryllupsdagen bruker jeg tid på å sortere og velge ut en god mengde bilder som redigeres. Jeg bruker mye tid på redigeringsprosessen for at bildene skal bli så fine som mulig.
Pakkene er inklusive høyoppløselige filer, og de oversendes disse innen 4 uker pr filemail eller lignende filsendingsprogram eller minnepenn.

Hva gjør vi dersom det regner?
Å være bryllupsfotograf i Trondheim medfører uforutsigbart vær. Er det en ting vi ikke styrer, er det været, og dette går vi igjennom på planleggingsmøtet. Her legger vi en back-up plan dersom det blir skikkelig uvær, med tanke på alternative locations. Likevel skal det mye vær til for at opprinnelig location ikke opprettholdes. Men igjen, dette i dialog med dere, da det er mange hensyn å ta selvsagt. Mye løses med fine paraplyer, reserveskotøy og fleksibel innstilling!

Tar du oppdrag bare i Trondheim?

Neida, jeg har fotografert mange bryllup rundt om i Trøndelag (og omegn), Oppdal, Stjørdal, Soknedal, Melhus, Frosta, Kvikne og Røros eksempelvis. Samt ulike steder i Møre og Romsdal. Selv om jeg står listet som bryllupsfotograf i Trondheim, synes jeg det er superspennende å reise til nye steder og locations. Først og fremst bryllupsfotograf i Norge. PHOKUS tar gjerne også destinasjonsbryllup, i Norge og utenlands.

Kan vi oppgradere til en større pakke dersom vi har ombestemt oss?
Dette er alltid en mulighet! Dagen er deres uansett.

Hva om vi må utsette bryllupet?
Dersom dere av ulike årsaker ønsker eller må utsette bryllupet, sjekk først om jeg har ledig på den alternative dato. Jeg flytter da gledelig over til ny dato! Reservasjonsgebyr refunderes ikke.

Hvor lang erfaring har du som bryllupsfotograf?

​Jeg har i større eller mindre grad gjennomført en rekke bryllupsfotograferinger hver sommer siden 2007, på mange ulike locations og med en mengde forskjellige typer mennesker! Å være bryllupsfotograf handler like mye om kommunikasjon som teknikk, noe jeg forsøker å legge mye vekt på i kontakten med dere. Etter ca 200 bryllupsfotograferinger regner jeg meg som relativt erfaren, og samtidig er man så god som sitt siste oppdrag!

Skal vi beregne mat til deg?
Ved heldagsfotografering setter jeg stor pris på dette selvsagt, og omstendighetene rundt dette blir vi enige om i planleggingsmøtet.

Kan vi møtes i forkant av bryllupet?
Det er ikke et spørsmål om vi kan, men jeg ser det mer eller mindre som en forutsetning. Dersom det er store avstander er det ingen problem å kommunisere via digitale hjelpemidler, men et personlig møte er å foretrekke for å ha et ansikt å forholde seg til, gjensidig.

Kan vi bestille forstørrelser og takkekort hos deg?
Selvsagt! Med lang erfaring med diverse profesjonelle laber i Norge, har jeg valgt ut de som gjengir mine preferanser til det ypperste. Dersom man velger pakker inklusiv høyoppløselige filer får dere 50% rabatt på forstørrelser. Takkekort jeg produserer er dessverre omtrent kostpris så de er det kun 20% rabatt på i den sammenhengen.

Tar du også video under bryllup?
Vanligvis ikke, da det er så mange detaljer å fokusere på mens jeg fotograferer, og jeg ønsker å være tilstede når “det” skjer. Det hender likevel at muligheten byr seg. Jeg kjenner imidlertid videograf som kan leies inn i tillegg.

Kontaktinfo
Flere spørsmål? Ikke nøl med å ta KONTAKT!

Besøk gjerne min INSTAGRAM også!