PHOKUS

Røykgranat

27/10/2023

De siste årene har jeg blitt fan av å bruke røykgranat for å lage litt ekstra effekt til bryllupsbilder. Enten for å gi stemning, gjerne litt trolsk, eller å skape litt “trøkk”. Mange faktorer spiller inn når jeg skal bruke røykgranat, spesielt vind. Det har lite for seg å bruke røyk dersom det er heftig blåst… Andre faktorer er location, da røyk kan risikere å tilkalle brannvesen i tettbebygde strøk. I sommer tok jeg likevel sjansen og brukte effekten på Bakklandet i Trondheim (for de som ikke vet, meget tett trebebyggelse). Heldigvis gikk dette helt fint den gangen! Her er noen eksempler på bruk av røykgranat som bryllupsfotograf, og fra noen prosjekter.

Man har kort tid ved bruk av røykgranat, kanskje ett minutt, så det gjelder å ha en liten plan for hva man ønsker å oppnå. Videre er det veldig kjekt å engasjere en forlover som “pyrotekniker” og instruere godt på hva han/hun skal gjøre. Denne oppgaven kan være krevende, som en liten intervalltrening. Noen ganger fungerer effekten akkurat som ønsket, andre ganger overhodet ikke, så man kan ikke forvente konkurransevinnere hver gang man bruker en granat. Heldigvis er de ikke veldig kostbare, og finnes i ulike størrelser (mengde). Det er ikke for alle selvsagt, og det er forståelig.

Jeg kommer åpenbart til å kjøpe inn et lager med røykgranater til neste sesong bryllup, og kanskje får jeg brukt noe før denne tid i andre prosjekter.

Photos: John Andre Aasen/PHOKUS // INSTAGRAM: PHOKUS.NO